StarFitness Novosti

Udarite po stresu!

Boks kao fitness aktivnost postaje sve popularnija u cijelom svijetu, i to s dobrim razlogom. Ne samo da je to učinkovit način da dođete u formu, već je i odličan lijek za stres i može biti vrlo zabavan! No, budimo iskreni, pomisao na stalno udaranje može djelovati pomalo zastrašujuće, pa ćemo u ovom postu bezbrižno pogledati prednosti boksa za kondiciju.

  1. Napokon možete osloboditi svoju agresiju: Jeste li ikada imali jedan od onih dana kada vam se čini da sve ide po zlu, a vi ste spremni to istresti na nekome (ili nečemu)? Pa, sada možete! S boksom svoju frustraciju možete istresti na boksačkoj vreći umjesto da je istresate na svojim suradnicima ili voljenima.
  2. To je vježba za cijelo tijelo: Boks nije samo udaranje; uključuje puno rada nogu, snagu jezgre i kretanje gornjeg dijela tijela. Kombinacijom svih ovih elemenata, boks pruža trening za cijelo tijelo koji vam može pomoći u sagorijevanju kalorija i izgradnji mišića.
  3. Napokon se možete naučiti braniti: Jeste li ikada gledali film u kojem heroj spašava dan svojim nevjerojatnim borbenim vještinama? Pa, sada ti možeš biti taj heroj! Iako vas boks za kondiciju neće naučiti svemu što trebate znati da se borite protiv pljačkaša, može vam dati neke osnovne vještine samoobrane i poboljšati vaše reflekse.
  4. Izvrstan je za ublažavanje stresa: Život zna biti stresan, a ponekad jednostavno treba nešto pogoditi. Uz boks, možete osloboditi sav taj potisnuti stres i tjeskobu udaranjem vreće ili rukavice za fokusiranje. Osim toga, endorfini koji se oslobađaju tijekom vježbanja mogu pomoći u poboljšanju vašeg raspoloženja i učiniti da se osjećate sretnije i opuštenije.
  5. Možete se pridružiti zajednici: Boks nije samo solo aktivnost. Mnogi fitness studiji nude satove boksa gdje se možete pridružiti zajednici istomišljenika koji dijele vašu ljubav prema sportu. Možete steći nove prijatelje i izgraditi mrežu podrške dok napredujete.

Dakle, eto vam ga. Boks za kondiciju može se isprva činiti zastrašujućim, ali kada počnete, shvatit ćete koliko može biti zabavan i koristan. Osim toga, tko zna? Možda upravo postanete sljedeći Rocky Balboa!

Potražite vrhunsku opremu za boks u našem web shopu fitnessoprema.hr