StarFitness Novosti

Vježbe za jači core koje možete odraditi bilo gdje

Par laganih vježbi za core:

  1. Modificirani Crunch:

Lezite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima na podu. Nježno podignite glavu i ramena od tla dok donji dio leđa držite pritisnut na pod. Ovdje je ključno kontrolirano kretanje. Osjetite nježnu kontrakciju trbušnih mišića i izdahnite dok se podižete. To je kao mali odmor za vaš core!

 

  1. Plank:

Započnite u položaju za sklekove, a zatim se spustite na podlaktice. Držite svoje tijelo u ravnoj liniji od glave do pete, angažirajući mišiće jezgre cijelo vrijeme. Usredotočite se na svoje disanje i pokušajte zadržati položaj onoliko dugo koliko vam je udobno. Zamislite to kao svoj tihi trenutak temeljne kontemplacije.

 

  1. Podizanje nogu s osloncem:

Sjednite na rub stolice, uhvatite se za strane i lagano se nagnite unatrag, a stopala držite ravno na tlu. Podignite stopala nekoliko centimetara od poda, koljena su i dalje savijena, i zadržite položaj kratko prije nego što ih spustite. Ova vježba nježno uključuje vaše donje trbušne mišiće i odličan je način da olakšate osnovni trening.

 

  1. Sjedeći ruski twist:

Sjednite na pod sa savijenim koljenima i ravnim stopalima. Lagano se nagnite unatrag dok su vam leđa ravna. Spojite ruke ispred sebe i zakrenite torzo udesno, a zatim ulijevo. Zamislite da cijedite ručnik – to je vrsta kontroliranog okretanja kojoj težite. Ova vježba uključuje vaše kose mišiće i pomaže u poboljšanju rotacijske stabilnosti.

 

  1. Superman:

Kleknite na sve četiri u položaju na stolu. Polako ispružite desnu ruku prema naprijed dok istovremeno ispružite lijevu nogu unatrag. Usredotočite se na održavanje stabilne, neutralne kralježnice dok držite ovaj položaj nekoliko sekundi. Zamijenite strane i ponovite. Vježba promiče ravnotežu i stabilnost dok nježno radi na mišićima jezgre.