StarFitness Novosti

5 lakih vježbi dok ste na zasluženom ljetovanju

  1. Jutarnje istezanje (5 minuta):

Započnite dan jednostavnom rutinom istezanja kako biste probudili mišiće i poboljšali fleksibilnost. Uspravite se i ispružite ruke iznad glave, istežući se od vrhova prstiju do nožnih prstiju. Nagnite se na svaku stranu, istežući svoje kose mišiće. Zatim se sagnite naprijed i dodirnite nožne prste, osjećajući nježno istezanje tetiva koljena. Ponovite svako istezanje nekoliko puta kako biste opustili tijelo i pripremili se za dan.

 

      2. Iskoraci uz plažu (10 minuta):

Iskoristite prednosti pješčane obale i izvodite iskorake kako biste obradili donji dio tijela. Stanite sa stopalima u širini kukova i zakoračite jednom nogom naprijed, spuštajući tijelo sve dok oba koljena ne budu savijena pod kutom od 90 stupnjeva. Odgurnite se prema gore i promijenite nogu. Ponovite za set od 10 iskoraka na svakoj nozi. Ne samo da ćete zategnuti svoje noge i gluteuse, već ćete i uživati ​​u slikovitom pogledu na plažu!

 

     3. Visoki skip u hotelskoj sobi (5 minuta):

Nema potrebe za otmjenom teretanom za ubrzavanje otkucaja srca. U hotelskoj sobi trčite u mjestu podižući koljena što je više moguće. Uključite svoju jezgru i zamahnite rukama kako biste ga učinili dinamičnijim. Ciljajte na brzi tempo i držite ga 1 minutu. Odmorite se 30 sekundi, zatim ponovite ukupno 5 minuta. Ova vježba će vam pokrenuti krv i povećati razinu energije.

 

     4. Sklekovi uz bazen (5 minuta):

Pronađite čvrstu izbočinu ili klupu uz bazen i izvodite sklekove kako biste ojačali gornji dio tijela. Stavite ruke malo šire od širine ramena na izbočinu, spustite prsa prema njoj, a zatim se gurnite prema gore. Izvedite set od 10 sklekova, odmorite se na trenutak i ponovite ukupno 5 minuta. Osjetite žarenje u prsima, rukama i ramenima dok uživate u osvježavajućoj atmosferi uz bazen.

 

   5. Večernja šetnja plažom (15 minuta):

Kad sunce počne zalaziti, lagano prošećite plažom kako biste se opustili i uživali u prekrasnoj ljepoti. Hodanje po pijesku povećava otpor, tjerajući vaše mišiće da rade malo više. Hodajte udobnim tempom 15 minuta, upijajući zvukove valova i spokoj okoline. To je vježba s malim naporom koja pomaže u sagorijevanju kalorija i potiče opuštanje.