StarFitness Novosti

Fleksibilnost

Jeste li se ikada zapitali zašto neki ljudi mogu dotaknuti nožne prste, dok drugi jedva mogu dotaknuti koljena? Sve je u fleksibilnosti! I da vam kažem, važnije je nego što mislite.

Zamislite ovo: na satu ste joge i osjećate se prilično dobro. Imate svoju prostirku, svoje slatke tajice i spremni ste na sve. Ali čim instruktor počne zauzimati te savijene, zavojite poze, brzo shvatite da je vaše tijelo fleksibilno poput cigle. Tetive su ti napetije od čvora, a ruke kao da su ti od olova. Odjednom se više ne osjećate tako dobro.

Ali ne bojte se, moji nesavitljivi prijatelji! Toliko je prednosti fleksibilnog tijela. Za početak, može pomoći u sprječavanju ozljeda. Kada su vaši mišići i zglobovi savitljiviji, manja je vjerojatnost da ćete se prenaprezati ili istengnuti nešto dok se bavite tjelesnom aktivnošću. Osim toga, fleksibilnost može poboljšati vaše držanje, povećati raspon pokreta, pa čak i pomoći vam da se opustite i riješite stresa.

I ne zaboravimo na svakodnevne aktivnosti koje zahtijevaju malo fleksibilnosti. Kao što je posezanje za nečim na visokoj polici, vezivanje cipela ili čak samo jutarnje ustajanje iz kreveta. Vjerujte mi, mnogo je lakše raditi sve ove stvari kada vam je tijelo gipkije.

Dakle, koja je pouka priče? Fleksibilnost je ključna! Bilo da ste iskusni sportaš ili samo netko tko želi moći dotaknuti svoje nožne prste bez osjećaja da će se prepoloviti, rad na vašoj fleksibilnosti može imati ozbiljne prednosti. Stoga se rastegnite, razmislite o kupnji NOHrD Elasko u našem web shopu, bavite se jogom i osjećajte se bolje nego ikad!